Aloitin maanantaina työssäoppimisen paikallisessa dementiakodissa Morriss Housessa, jossa tarjotaan ympärivuorokautista hoitoa n. 35 asukkaalle. Paikallisissa tavoissa on paljon eroja suomalaisiin, ja ekat päivät vaati vähän totuttelua, mutta nyt kun viikko on mennyt alkaa jo sujua. Kerron eroista myöhemmin :D

7.30-n. 10.30 Aamuvuorot alkavat täällä puoli kahdeksalta, jolloin jaetaan kaikki aamutoimissa apua tarvitsevat asiakkaat hoitajien kesken. Pääasiassa töitä tehdään pareittain, esimerksi täällä on paljon todella vanhoja, lähes satavuotiaita asukkaita, sekä muuten vain liikuntakyvyttömiä., joiden kanssa käytetään nostureita, pyörätuoleja jne. Muutama vuodepotilaskin löytyy. Aamulla nämä pestään, puetaan, ja tuodaan aamupalalle, jota hoitaa vuorovastaava. Osa asiakkaista tulee omin avuin aamiaiselle, mutta suurin osa haetaan joko yhden tai kahden hoitajan voimin. Talossa on myös pyykkihuone, jossa hoitajat pesevät asiakkaiden vaatteet. Jokaisen asiakkaan käyttämät likaiset vaatteet, käytetyt pyyhkeet tms. viedään aina ennen seuraavaa asiakasta pyykkiin ja haetaan seuraavan asiakkaan puhtaat vaatteet. Aamulla on lisäksi aina muutaman asiakkaan suihku, pääsääntöisesti melko samanlaiset aamutoimet kuin suomalaisessakin palvelutalossa.

10.30-12. Kahvitauko on sitten kun aamutoimet on tehty, about yhdeltätoista, jolloin asukkailla on toimintaa, musiikkihetki tai pelejä. Musiikkihetki kestää vielä lounaan jälkeenkin, ja kun ne laulut on nyt kuullut joka päivä uudestaan ja uudestaan, ne jää soimaan päähän :D Entä sit jos oli töissä täällä.. Tehdään kaikkea pientä, hoidetaan pyykkejä, viikataan asukkaitten vaatteita, katetaan pöytä. Tällöin asiakkaille tarjotaan myös päiväkahvit.

12.30-13.30 Lounas tai ehkä hieman myöhemmin. Kaikki asiakkaiden ruoka valmistetaan talon omassa keittiössä, ja tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja. Lisäksi kaikille tarjotaan jälkiruoka niin lounaalla kuin päivälliselläkin, tuoreita hedelmiä ja jäätelöä yleensä tai sitten jokin marjasose.

n. 13.30 Lounaan jälkeen asukkaat viedään takaisin päiväsaliin tai omiin huoneisiinsa. Suurin osa torkkuu tässä vaiheessa päiväsalissa tai ottaa nokoset omassa huoneessa. Jatketaan pikkujutskien hoitamista, hoitajat kirjaa päivän työt ylös.

14.30 Aamuvuoro päättyy ja iltavuoro alkaa, ja kestää puoli kymmeneen.

n. 16.00 Päivätee, tarjotaan osalle asukkaista huoneisiin mutta päiväsaliin pääasiassa. Lisänä pullaa tai keksejä.

17.00-18.0017.00-18.00 Päivällinen. Asukkailla on joka päivä kolmen (?) ruokalajin päivällinen.Alkuruokana on joku sosekeitto, sitten varsinainen päivällinen ja jälkiruoka.

18.00-19.3018.00-19.30 Tehdään pikkuhommia jos niitä on. Pitkän päivän hoitajat kirjaa jotain.

19.30 välivuoro loppuu.

19.30- 21.3019.30- 21.30 Illalla vielä iltapala ja iltatoimet.

 

Terkut Lontoosta :)

Julia